priprema

  1. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva te u nju stavite široki lim za kolače u koju ste nalili do 2 cm vode. Stavite mlijeko u lonac.
  2. Uzdužno prerežite mahunu vanilije, ostružite aromatičnu srž pa zajedno sa 3 žlice meda stavite u mlijeko i pustite da kratko prokuha.
  3. Potom neka odstoji još 10 minuta. Odstranite mahunu. Razmutite jaja pjenjačom, postupno ulijevajući mlijeko s medom.
  4. Izlijte smjesu u 4 vatrostalna kalupića za nabujke koje ste prethodno oplahnuli hladnom vodom, stavite ih u lim s vodom i kuhajte u pećnici 40-50 min, dok masa ne očvrsne.
  5. Ostavite pudinge da se ohlade. Za to vrijeme ogulite mango, izrežite meso s koštice, narežite ga na kockice i pomiješajte s preostalih 5 žlica meda.
  6. Operite naranču te joj koricu izrežite na tanke trakice, odvojite i očistite par kriškica, a od ostatka iscijedite sok.
  7. Sve s cimetom umiješajte u mango pa ostavite da odstoji kako bi se prožele arome. Okrenite ohlađene pudingiće na tanjure i poslužite s kockicama manga.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte