priprema

  1. Za tijesto zakuhajte 250 ml vode s maslacem, soli i vanilin šećerom.
  2. U nju odjednom uspite brašno pa ga miješajte na visokoj temperaturi sve dok se tijesto ne formira u kuglu i po dnu lonca se počne hvatati svijetli sloj.
  3. Lonac odmah maknite sa štednjaka, u tijesto dobro umiješajte jedno po jedno jaje pa ga ostavite da odstoji 30 min. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva.
  4. Slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom napunite tijestom te na lim obložen papirom za pečenje naštrcajte 10 velikih srca.
  5. Pecite ih 15 min u pećnici u koju ste stavili i šalicu vode, kako bi se stvarala para.
  6. Još vruća pečena srca vodoravno prerežite nožem te ih ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
  7. Proberite maline, kratko ih properite pod mlazom vode i posušite kuhinjskim papirom.
  8. Stavite na stranu 10 lijepih malina, a ostatak voća usitnite u mikseru, protisnite kroz gusto cjedilo te pomiješajte s mascarponeom, šećerom u prahu i limunovom koricom.
  9. U kremu na kraju dodajte i slatko vrhnje stučeno sa učvršćivačem. Slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom napunite kremom od mascarponea.
  10. Naštrcajte kremu na donji dio srca te stavite poklopčiće. Svako srce ukrasite malinom i, po želji, pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte