priprema

  1. Umijesite tijesto od šećera, maslaca, jaja, vanilin šećera i brašna pomiješanog s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima.
  2. Tijesto oblikujte u kuglu i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Odvojite 2/3 tijesta i razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini u oblik kruga. Okrugli kalup za pite promjera 26 cm premažite maslacem pa u njega stavite tijesto.
  4. Prstima oblikujte rub visine oko 2 cm. Premažite džemom od brusnica i poravnajte površinu.
  5. Ostatak tijesta razvaljajte u četverokut pa narežite na trake. Poslažite ih po torti u oblik rešetke, a višak rubova izrežite. Premažite jajetom razmućenim sa soli.
  6. Pecite tortu 45-50 minuta. Kada je gotova, izvadite iz pećnice, ostavite da se malo ohladi pa rubove prelijte zagrijanim medom i pospite listićima badema.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte