priprema

  1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi, izrežite u krug (ø 20 cm) i položite na komad papira za pečenje.
  2. Ostatak tijesta preklopite, razvaljajte u duguljast oblik te od njega izrežite trake širine 1 cm za rub pite. Premažite trake vodom pa ih prilijepite uz rub kruga.
  3. Premjestite podlogu na 15 min u hladnjak. Ostatak tijesta ponovno preklopite i razvaljajte, opet ga po dužini izrežite na trake i stavite ih na stranu.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Očistite i operite borovnice, odvojite 200 g voća i usitnite ga u mikseru. Prašak za puding umutite sa šećerom i 5 žlica mlijeka.
  5. Ostatak mlijeka zakuhajte, umiješajte razmućeni puding pa ga uz miješanje kuhajte 1 min. Skinite puding s vatre te mu primiješajte izmiksane borovnice.
  6. Podlogu od lisnatog tijesta zajedno s papirom stavite na lim, pospite ga mrvicama pa gore ravnomjerno razmažite nadjev od pudinga.
  7. Po kremi pospite borovnice, a preko njih ukrasno posložite trake tijesta u obliku rešetke. Lisnato tijesto premažite razmućenim žumancem.
  8. Stavite pitu u pećnicu i pecite je oko 30 min. Kad bude gotova, izvadite je i ohladite. Poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte