priprema

  1. Prosijte zajedno sitno samljevene bademe i šećer u prahu.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte bjelanca, šećer i sol pa miksajte malom brzinom dok se ne zapjeni.
  3. Povećajte brzinu i miksajte još nekoliko minuta, a zatim najvećom brzinom miksajte dok snijeg ne postane čvrst i suh.
  4. Lopaticom pažljivo umiješajte mješavinu mljevenih badema i šećera u prahu.
  5. Slastičarskom špricom na lim obložen papirom za pečenje istisnite krugove promjera 3 cm.
  6. Lim za pečenje odignite i njime udarite po radnoj plohi kako bi se uklonili mjehurići zraka u smjesi.
  7. Ostavite da odstoji 30 do 45 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 150 stupnjeva.
  8. Makarone pecite 15 do 18 minuta; pečeni su kad se mogu „oguliti“ s papira za pečenje. Ostavite da se potpuno ohlade na limu za pečenje.
  9. Za kremu miksajte maslac dok ne postane lagan i pjenast. Dodajte šalicu šećera u prahu i miksajte malom brzinom dok se ne umiješa. Nastavite tako dodavati ostatak šećera. Dodajte i kakao.
  10. Miksajte dok krema ne postane rahla i pjenasta. (Kremu možete napraviti i bez kakaa te – želite li raznobojne makarone – u nju dodati koju kap prehrambene boje, jednako kao i u smjesu za kolačiće.)
  11. Kremom spojite po dva makarona. Najukusniji su kad prije posluživanja odstoje barem dan.

savjet

Čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku te prije posluživanja ostavite 20-ak minuta na sobnoj temperaturi.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte