priprema

  1. Staklenke s poklopcima na navoj temeljito operite vrućom vodom te ih okrenite na čistu kuhinjsku krpu da se ocijede. Za to vrijeme proberite, operite i ocijedite ogrozd.
  2. Stavite ga u visoki lonac zajedno sa sokom od jabuka, rumom, sokom od limuna i želirnim šećerom, sve dobro izmiješajte i stavite na vatru da zakuha.
  3. Neka smjesa 5 min vrije na jakoj vatri, a za to vrijeme šupljom žlicom uklanjajte nastalu pjenu. Tada stavite žlicu marmelade na tanjurić da vidite je li dovoljno čvrsta.
  4. Ako bude još prerijetka kad se ohladi, umiješajte još malo želirnog šećera te je ponovno zakuhajte.
  5. Gotovom marmeladom napunite pripremljene staklenke, dobro ih zatvorite i okrenite na poklopac.
  6. Ostavite ih tako dok se malo ne ohlade, a zatim ih okrenite i ostavite da se ohlade do kraja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte