priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pjenasto stucite jaja sa 2 žlice mlake vode, postupno dodajući šećer.
  2. Posebno izmiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i mljevene pistacije pa ih umiješajte u jaja.
  3. Izlijte biskvitnu smjesu u manji kalup za tortu (promjera 20 cm), čije ste dno obložili papirom za pečenje i pecite oko 25 min u prethodno zagrijanoj pećnici.
  4. Neka se ohladi u kalupu. Izvadite hladni biskvit iz kalupa i vodoravno prerežite u tri lista.
  5. Namočite žaletinu da omekša. Izmiksajte mascarpone, jogurt i 100 ml likera od jaja. Izvadite želatinu i s malo vode što ostane na njoj otopite na tihoj vatri.
  6. Umiješajte je u kremu. Donji list biskvita zatvorite opranim obručem kalupa za tortu, premažite ga polovicom kreme i gore stavite drugi biskvit.
  7. Namažite ostatak kreme i prekrijte zadnjim listom biskvita. Ostavite tortu 4 sata u hladnjaku.
  8. Stucite slatko vrhnje s vanilin šećerom u šlag. Skinite s torte obruč pa joj rubove premažite sa šlagom. Rub joj ukrasite sjeckanim pistacijama.

Mala tajna: tortu ćete najurednije izrezati na kriške električnim nožem za kruh!

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte