PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Blanširane i popržene bademe sameljite.
  2. Maslac narežite na kockice i stavite u manji lonac. Rastopite ga na laganoj vatri pa nastavite kuhati 6-7 minuta, odnosno dok ne postane zlatnosmeđ.
  3. Maknite s vatre i umiješajte med.
  4. U zdjelu za miksanje stavite bademe, šećer i brašno. Miksajte ih najmanjom brzinom dok se dobro ne promiješaju.
  5. Zatim dodajte jedno po jedno jaje; svako dobro umiješajte i pritom pokupite smjesu sa stijenki posude.
  6. Miksajući malom brzinom, u tankom mlazu postupno ulijte mješavinu rastopljenog maslaca i meda. Potom brzinu povećajte na najveću i miksajte još minutu.
  7. Napunite kalupiće (smjesa je dovoljna za otprilike 24 mini muffina ili 12 muffina standardne veličine) i pecite 18 do 20 minuta.
  8. Pečene muffine ukrasite svježim bobičastim voćem.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte