priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite žumanca od bjelanaca. U pjenastu smjesu istucite 3 žumanca, 130 g šećera i 3 žlice vode.
  2. Uspite brašno, škrobno brašno i prašak za pecivo. Istucite u čvrsti snijeg bjelanca, sol i 50 g šećera pa ga umiješajte u smjesu sa žumancima.
  3. Pripremite lim koji obložite papirom za pečenje pa na njega namažite dobivenu smjesu. Pecite 10 do 12 minuta.
  4. Prebacite tijesto na drugi papir i zamotajte ga u roladu zajedno s papirom. Namočite želatinu. Zagrijte vino.
  5. U pjenastu smjesu na vodenoj kupelji istucite žumanca, vino i 100 g šećera. Želatinu ocijedite i otopite u zagrijanoj smjesi pa miješajući ohladite.
  6. Dodajte sok i koricu limuna, promiješajte. Istucite slatko vrhnje u šlag i umiješajte u smjesu.
  7. Biskvit rastvorite, premažite s ¾ kreme, napunite jagodama pa opet zamotajte. Ukrasite ostatkom kreme i jagoda. Ohladite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte