priprema

  1. Rabarbaru očistite, po potrebi ogulite i narežite na komade veličine 2 cm. Kandirani đumbir nasitno nasjeckajte. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Meki maslac i 30 g šećera stavite u posudu te miksajte oko 5 minuta dok ne nastane kremasta smjesa. Odvojite bjelance od žumanca.
  3. Žumance umiješajte u smjesu od maslaca. Umiješajte brašno, prašak za pecivo i đumbir.
  4. Tijesto stavite u namašćeni ili papirom obloženi okrugli kalup (promjera 18 cm) pa ga nadjenite komadima rabarbare. Kolač pecite oko 25 minuta.
  5. Bjelance i prstohvat soli stavite u posudu pa stucite čvrsti snijeg. Umiješajte preostali šećer. Tucite još 2 minute.
  6. Premažite kolač nakon 25 minuta pečenja, a zatim pecite još 8 minuta. Ostavite da se ohladi. Prije posluživanja, kolač ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte