priprema

  1. Pjenasto stucite meki maslac i šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje.
  2. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sok pa dodajte naizmjenično s mlijekom. Miješajte dok ne nastane rastezljivo tijesto. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Obložite kalup (promjera 22 cm) papirom za pečenje. Stavite unutra tijesto i zagladite. Operite šljive, otklonite koštice pa ih prerežite na dva dijela.
  4. Odvojite bjelanca od žumanaca. Pomiješajte sir, šećer, žumanca, koricu i sok od limuna. Rastopite maslac, ostavite da se ohladi pa umiješajte.
  5. Pomiješajte prašak za puding i prašak za pecivo te umiješajte. Stucite bjelanca i prstohvat soli u čvrst snijeg pa također umiješajte.
  6. Stavite na tijesto, poslažite po tome šljive (mjesto rezanja okrenuto prema gore), pecite oko 50 minuta pa ostavite da se ohladi.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte