priprema

  1. Kako biste napravili podlogu za kolač, mljevene kekse izmiješajte s maslacem i podijelite na četiri dijela. Stavite u košarice i lagano utisnite žlicom ili prstom.
  2. Želatinu prelijte hladnom vodom, izmiješajte pa ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim je otopite na laganoj vatri ili na pari, samo pazite da ne zakuha.
  3. U zdjelu stavite mascarpone s ricottom, dodajte vrhnje, šećer i aromu vanilije pa pjenasto izmiješajte. Zatim dodajte želatinu i lagano promiješajte kuhačom.
  4. Raspodijelite kremu po košaricama i tijestu od keksa. Površinu zagladite žlicom ili nožem. U sredinu svake košarice stavite polovinu marelice i lagano je utisnite u kremu. Stavite u hladnjak na najmanje dva sata, a zatim poslužite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte