priprema

  1. Prvo pripremite umak: u lončiću polagano otopite maslac pritom obirući nastalu bijelu pjenu. Žumanca stucite metlicom u metalnoj zdjeli sa žlicom vode.
  2. Zdjelu potom premjestite na paru (voda ne smije vreti!) i odmah nastavite tući. U žumanca malo-pomalo primiješajte otopljeni maslac pa umak tucite još 20-ak minuta.
  3. Čim dobijete pjenastu kremu, u tankom mlazu umiješajte med pomiješan sa sokom od limuna pa tucite umak do kraja prema naputku u receptu.
  4. Za kuglofe prvo stucite čvrsti snijeg od bjelanaca s prstohvatom soli.
  5. U drugoj zdjeli izmiješajte žumanca sa žlicom vruće vode te malo-pomalo primiješajte šećer.
  6. U smjesu od žumanaca dodajte brašno i prašak za pecivo pa umiješajte žlicu po žlicu snijega.
  7. Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u namašćene i pobrašnjene kalupe, pospite borovnicama pa pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ºC.
  8. Kada površina kolača porumeni, izvadite ih iz pećnice. Kuglofe poslužite vruće sa slatkim holandskim umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte