priprema
- U vatrostalnoj posudi koju ste stavili u vruću vodenu kupelj otopite maslac i čokoladu.
- U međuvremenu izmiješajte jaja, žumanca i šećer tako da dobijete gustu svijetložutu kremu. Prohlađenu čokoladu izmiksajte pa u nju umiješajte smjesu od jaja i brašna.
- Kalupiće zapremnine oko 110 ml premažite maslacem i pospite brašnom, a višak brašna istresite iz kalupa. Tijesto rasporedite u kalupiće pa ih poslažite na lim.
- Ovako pripremljeni mini kuglofi mogu se odmah ispeći ili sačuvati do sljedećeg dana u hladnjaku.
- Pecite ih 6-7 minuta u pećnici zagrijanoj na 230 °C. Rubovi mini kuglofa za to će vrijeme očvrsnuti, a unutrašnjost će ostati tekuća poput lave.
- Odmah nakon pečenja izvadite mini kuglofe na tanjure i poslužite ih.
Savjet
Uz ovaj netradicionalni desert izvrsno će se uklopiti kvalitetan sladoled od vanilije ili šlag