priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i 50 g šećera. Dodajte komadiće maslaca i 1 žumance, zamijesite glatko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom te stavite na 20 minuta u hladnjak.
  2. Operite i posušite šljive, prerežite ih i otklonite koštice. Pomiješajte sir sa sokom od limuna, 30 g šećera, vanilin šećerom i grisom. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  3. Izvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini u oblik pravokutnika (36×24 cm) pa narežite na 6 kvadrata (od 12 cm).
  4. Time obložite šest namašćenih kalupa za pitu (promjera 10 cm). Raspodijelite sir i šljive po tijestu pa preklopite rubove prema sredini.
  5. Premažite preostalim žumancem. Pospite listićima badema i šećerom te pecite oko 30 minuta. Izvadite pite i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte