PRIPREMA

  1. Pjenasto umutite maslac s koricom od naranče, šećerom i jajem. Pomiješajte bademe s brašnom i praškom za pecivo te zamijesite tijesto.
  2. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite na hladnome pola sata. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  3. Razvaljajte tijesto, izrežite krugove i njima obložite kalupe za mini tartove. Probušite vilicom dno tijesta i stavite grah na njega kako se ne bi dizalo tijekom pečenja.
  4. Pecite mini tartove 20 minuta na 180 °C. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.
  5. Obje vrste čokolade grubo nasjeckajte, stavite s maslacem u metalnu posudu i rastopite na pari.
  6. Podlogu od tijesta premažite sa 3 velike žlice čokoladne mase. Stavite na hladno mjesto. Vrhnje istucite ne jako čvrsto. Jaja istucite pjenasto s medom.
  7. Čokoladnu masu i šlag umiješajte pomoću lopatice u smjesu od jaja i rasporedite mousse po tijestu. Ostavite da se hladi 2 sata. Prije posluživanja ukrasite borovnicama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte