priprema

  1. Zamijesite glatko tijesto od brašna, šećera, omekšanog maslaca i žumanjaka, zamotajte u prozirnu foliju ili posudu s hermetičkim poklopcem i ostavite ga da odstoji u hladnjaku 30 minuta.
  2. Formirajte od tijesta kuglice koje ćete razvaljati i položiti ih u male okrugle modle za mini tartove. Ostavite dovoljno mjesta za nadjev.
  3. Pecite tartove oko 10 do 15 minuta na temperaturi oko 175 °C. Izvadite pečene tartove iz kalupa i ohladite. Usitnite piškote i pomiješajte ih s lješnjacima.
  4. Dodajte omekšali maslac i rum te sve dobro promiješajte. Napunite pečene i ohlađene tartove nadjevom i ostavite u hladnjak da se stegne.
  5. Otopite čokoladu i maslac na laganoj vatri, pazeći da ne zakipi. Prelijte pažljivo preko nadjeva te ukrasite oguljenim lješnjacima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte