priprema

  1. Grožđice i višnje prelijte rumom ili narančinim sokom te ostavite da se namaču najmanje 1 sat, a najbolje preko noći.
  2. U veliku posudu stavite brašno. Pomiješajte ga sa solju, šećerom, začinima i instant kvascem.
  3. U sredini napravite udubinu te u nju ulijte otopljeni maslac, mlijeko i lagano razmućeno žumance.
  4. Zamijesite rukama ili mikserom s nastavcima za dizano tijesto. Na kraju umijesite i namočeno suho voće (s tekućinom), bademe i kandiranu koricu.
  5. Tijesto pokrijte čistom krpom i ostavite na toplome jedan sat, da mu se volumen udvostruči.
  6. Zatim ga nekoliko puta premijesite te ponovno ostavite da se diže jedan sat. Zatim tijesto podijelite na dva ili četiri komada, ovisno o tome koliko velike stollene želite.
  7. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje te ostavite na toplome jedan sat. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  8. Pecite ih 45 do 60 minuta (ovisno o veličini). Čim ih izvadite iz pećnice, obilno ih premažite rastopljenim maslacem i pustite da se upije u koricu.
  9. Kad se malo ohlade, pospite ih šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte