PRIPREMA

  1. U većoj zdjeli kvasac pomiješajte s vodom i ostavite da se diže 10-ak minuta.
  2. Kad se zapjeni, dodajte rastopljeni maslac, mlijeko, razmućena jaja, med, zdrobljene sjemenke anisa, naribanu narančinu koricu te otprilike 1 šalicu brašna.
  3. Dobro promiješajte ili miksajte električnim mikserom s nastavcima za dizano tijesto 2-3 minute.
  4. Potom postupno, po otprilike 1/4 šalice, dodajte ostatak brašna, dok ne dobijete glatko tijesto koje se odvaja od stijenki posude.
  5. Tijesto izvadite na pobrašnjenu radnu površinu te mijesite, po potrebi dodajte još malo brašna, sve dok tijesto više ne bude ljepljivo.
  6. Tada ga stavite u nauljenu zdjelu, nauljite mu površinu pa ga pokrijte komadom plastične folije i ostavite na toplome otprilike 1 sat.
  7. Podijelite ga na dva komada te od svakog oblikujte dugačak valjak. Isprepletite ih i spojite kako biste oblikovali vijenac te stavite na lim obložen papirom za pečenje.
  8. U udubine nastale prepletanjem tijesta ugurajte pisanice. Pokrijte i ostavite da se diže još 45 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva.
  9. Vijenac pecite 30-ak minuta.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte