priprema

  1. Prvo napravite šećerni sirup: zagrijte 150 ml vode, dodajte šećer i promiješajte da se otopi, dodajte zatim metvicu i poklopite.
  2. Maknite s vatre i kada se prohladi, ostavite najmanje 1 sat (najbolje preko noći) u hladnjaku da se ohladi.
  3. Izvadite metvicu iz sirupa i stisnite je u šaci, tako da se iscijedi sav sok iz nje. Maline pretvorite u glatku kašu. Ako zrnca budu velika i ne smiksaju se, propasirajte maline.
  4. Maline pomiješajte sa šećernim sirupom, limetom i rumom. Ohladite i zatim ulijte smjesu u aparat za sladoled ili neku drugu prikladnu posudu.
  5. Ako vam nije dostupan aparat za sladoled, smjesu promiješajte svakih pola sata, dok se posve ne stvrdne.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte