priprema

  1. Zarežite po dužini mahunu vanilije i izvadite srž. Oboje kuhajte s vrhnjem, sirupom i aromom na laganoj vatri 15 minuta.
  2. Umiješajte 1 žličicu agar agara (2 g) te kuhajte 2 minute. Otklonite mahunu, ulijte vrhnje u 6 kalupa oplahnutih hladnom vodom, prekrijte ih te stavite u hladnjak.
  3. Kuhajte šećer i 500 g vrhnja na laganoj vatri 15 minuta. Grubo narežite čokoladu. Umiješajte 1 žličicu agar agara u vrhnje i kuhajte 2 minute.
  4. Maknite posudu sa štednjaka, umiješajte čokoladu te rastopite u tome. Polako prelijte na čvrstu kremu od badema, prekrijte i ostavite u hladnjaku preko noći.
  5. Za umak najprije zakuhajte sok, šećer i cimet. Zgusnite razmućenim škrobom. Dodajte maline. Otklonite cimet.
  6. Pannacottu prebacite na tanjure. Umak od malina raspodijelite po tome te ukrasite po želji.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte