priprema

  1. Napravite tijesto tako da odvojite bjelanca od žumanaca. U žumanca dodajte ostale sastojke.
  2. Od bjelanaca napravite čvrsti snijeg te ih drvenom žlicom umiješajte u smjesu od žumanaca, šećera, brašna, oraha i kakaa. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  3. Crnu kremu napravite tako da čokoladu na laganoj vatri otopite u vrhnju. Za bijelu kremu kuhajte pola litre mlijeka u koje ste dodali vanilin šećer.
  4. U kipuću smjesu dodajte smjesu od preostalih 2 dl mlijeka i brašna te sve kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
  5. U ohlađenu kremu (mora biti ohlađena!) dodajte margarin. Na ohlađeno tijesto posložite prvo bijelu kremu (prethodno je malo stavite u hladnjak), a potom i crnu.
  6. Tortu ostavite da se preko noći ohladi u hladnjaku.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte