priprema

  1. Za čokoladni mousse svu mliječnu čokoladu sitno nasjeckajte nožem i stavite je u metalnu zdjelu pa je polagano otopite na pari.
  2. Posebno pripazite da vam voda iz donje posude slučajno ne dospije u čokoladu. Stucite slatko vrhnje u čvrsti šlag s vanilin šećerom.
  3. Dio tučenog slatkog vrhnja dodajte otopljenoj čokoladi i dobro ga umiješajte, a zatim dodajte i ostatak šlaga.
  4. Rasporedite kremu u četiri desertne zdjelice ili čaše pa sve ostavite 2 sata u hladnjaku.
  5. Za preljev od malina proberite voće, kratko ga properite i oprezno posušite kuhinjskim papirom.
  6. Pomiješajte maline sa šećerom u prahu i limunovim sokom, jednom ih prokuhajte uz miješanje i protisnite kroz gusto cjedilo. Ostavite da se ohladi.
  7. Preljev od malina stavite na mousse malo prije posluživanja. Po želji ukrasite malinama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte