priprema

  1. Ukuhajte šećer u 40 ml vode tako da dobijete 50 ml gustog sirupa. Namočite želatinu u hladnu vodu da nabubri.
  2. Zakuhajte mlijeko sa ekstraktom vanilije pa ga stavite na stranu. U zasebnim posudama stucite snijeg od bjelanaca i vrhnje za šlag te ih stavite u hladnjak.
  3. Kremasto izmiksajte žumanca sa šećerom u prahu, pomalo ulijevajte toplo mlijeko te miksajte dok ne nastane gusta krema.
  4. Potom je maknite sa štednjaka i otopite u njoj iscijeđenu želatinu. Na kraju umiješajte i snijeg od bjelanaca te kremu ostavite oko 30 min u hladnjaku.
  5. Kada se smjesa počne želirati, umiješajte i šlag. Ostavite mousse 2-3 sata u hladnjaku. Prije posluživanja mousse ukrasite po želji.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte