PRIPREMA

  1. Mljevene orahe popržite u tavi bez dodatka masnoće pa ih ostavite da se ohlade.
  2. Obje vrste čokolade nasjeckajte i otopite ih na pari s orahovicom i rumom uz povremeno miješanje. Kad se posve otope, izvadite zdjelu iz vode.
  3. Na pari tucite žumanca sa šećerom, vanilin šećerom i prahom za instant-kavu dok ne dobijete gustu kremu.
  4. Kremu od žumanaca umiješajte u otopljenu čokoladu i na kraju dodajte popržene orahe. U mousse pjenjačom umiješajte i tučeno slatko vrhnje pa ga razdijelite u četiri čaše i ostavite 3 sata u hladnjaku.
  5. Dok se mousse hladi, napravite ukrase. Polovice oraha umočite u otopljenu čokoladu za kuhanje, malo ih ocijedite i ostavite na rešetki za kolače da se čokolada stisne.
  6. Naribajte bijelu čokoladu. Ohlađeni mousse pospite bijelom čokoladom i ukrasite nasjeckanim čokoladiranim orasima.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte