priprema

  1. Komade voća pomiješajte s matičnjakom, šećerom i želeom koji prethodno pripremiti prema uputama na pakiranju.
  2. Planirajte da svaka porcija sadrži 150 g želea. Pripremite posude s debelim stijenkama i njima punite smjesu voća i želea.
  3. Ostavite u hladnjaku da se stisne i ohladi. U međuvremenu promiješajte ricottu, šećer i sok od limuna.
  4. Želatinu omekšajte u mlijeku i ostavite da bubri 10 minuta. Zatim je otopite na laganoj vatri, pazeći da ne zakipi. Skinite s vatre, prohladite i umiješajte u ricotu.
  5. U čaše raspodijelite želatinu i voće i ostavite da se ohladi. Mousse s voćem u želeu možete poslužiti s keksima ili naribanom čokoladom.
  6. Prije posluživanja ukrasite metvicom ili svježim voćem.

Ricotta je svježi sir koji se dobiva iz surutke. Ricotta je siromašna mastima, lako probavljiva i sadrži veliki udio bjelančevina. Od svih mliječnih proizvoda ricotta je sir s najmanje masti.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte