priprema

  1. Zamijestite prhko tijesto od 100 g maslaca, 40 g šećera u prahu, soli, 1 jaja i brašna. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite pola sata u hladnjaku.
  2. Oprane maline pošećerite s 50 g šećera u prahu i kada puste sok, prokuhajte ih. Pomiješajte 15 g škrobnog brašna s narančinim sokom i zakuhajte s malinama. Smjesu protisnite kroz fino sito.
  3. Polovicu tijesta tanko razvaljajte, stavite na dno namašćenog kalupa za torte, izbockajte vilicom i ostavite u hladnjaku 20 minuta. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva pa pecite tijesto 12- 15 minuta.
  4. Pjenasto izmiksajte 125 g maslaca, 150 g šećera u prahu i vanilin šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte 45 g škrobnog brašna, sir i mlaćenicu.
  5. Sačuvajte 4 žlice pirea od malina, a ostatak pomiješajte sa 6 žlica nadjeva od sira. Preostalim tijestom obložite rub kalupa.
  6. Ulijte pola nadjeva od sira pa smjesu od malina i prošarajte vilicom. Stavite ostatak sira. Kolač pecite oko 70 minuta.
  7. Ohladite i ukrasite preostalim pireom od malina. Pospite šećerom u prahu.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte