priprema

  1. Kruške ogulite, prerežite i očistite. Zakuhajte vino, 250 ml vode, 2 žlice šećera i ½ žličice cimeta. U tome pirjajte kruške oko 10 minuta. Ostavite da se ohlade.
  2. Zamijesite u mrvice 250 g brašna, ½ žličice praška za pecivo, 200 g šećera, 2 žličice cimeta, prstohvat soli, mrvice kokosa i 220 g usitnjenog maslaca.
  3. Namastite lim. Kruške ocijedite. Kremasto pomiješajte 270 g maslaca, 275 g šećera, vanilin šećer i prstohvat soli. Umiješajte jedno po jedno jaje.
  4. Pomiješajte 275 g brašna i 2 žličice praška za pecivo te ih umiješajte u smjesu. Trećinu tijesta pomiješajte s kakaom i 4 žlice tekućine od krušaka.
  5. Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Svijetlo i tamno tijesto ulijte na lim te izvucite šare. Kruške (zaobljenje prema gore) poslažite na tijesto.
  6. Po tome raspodijelite mrvice pa pecite 40-45 minuta. Ostavite da se ohladi. Po želji pospite šećerom u prahu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte