priprema

  1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Zamijesite mrvice od brašna, 175 g maslaca, 125 g šećera, 1 pakiranje vanilin šećera, koru od limuna, prstohvat soli i 1 žumance.
  2. Namastite okrugli kalup (promjera 26 cm). Pola mrvica raspodijelite po dnu kalupa, pritisnite pa stavite na 30 minuta u hladnjak.
  3. Pjenasto stucite preostali maslac, šećer, prstohvat soli i vanilin šećer. Umiješajte jedno po jedno žumance. Umiješajte gris, prašak za puding, sok do limuna i sir.
  4. Stucite bjelanca u snijeg pa umiješajte. Zagrijte pećnicu na 75 stupnjeva.
  5. Očistite kupine te raspodijelite po biskvitu. Na to stavite smjesu od sira te zagladite.
  6. Po tome raspodijelite preostale mrvice pa pecite kolač oko 70 minuta do zlatnožute boje.
  7. Izvadite potom iz pećnice, odvojite rub s pomoću noža, ali nemojte još otkloniti kalup. Vratite kolač u pećnicu da se tamo ohladi.
  8. Prije posluživanja izvadite kolač iz kalupa.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte