priprema

  1. Mrkvu naribajte. Stucite čvrsti snijeg od bjelanaca. U zdjeli pjenasto izmiješajte jaja sa šećerom. U smjesu postupno dodajte žlicu po žlicu ulja, a zatim brašno koje ste prethodno pomiješali sa solju, cimetom i praškom za pecivo. Umiješajte kuhačom snijeg od bjelanaca te na kraju i mrkvu i orahe.
  2. Lim za muffine premažite masnoćom i ulijte tijesto. Pecite muffine na temperaturi od 175 °C oko 20 minuta. Ispečene muffine izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
  3. Fondant masu podijelite na dva dijela i u jednu stavite ružičastu, a u drugu zelenu boju. Dobro izmiješajte masu da boja bude ravnomjerna. Razvaljajte i jednu i drugu smjesu te režite oblike kojima ćete obložiti svaki cupcake da izgleda kao gnijezdo.
  4. Stucite šlag i dodajte šećera po želji, stavite ga u slastičarsku vrećicu pa istiskujte kremu u gnijezda.Odmah poslužite.
  5. Po želji, cupcakes možete ukrasiti proljetnim cvijećem. Ali pazite da to bude cvijeće iz vrta, a ne iz trgovine jer je ono kemijski tretirano.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte