priprema

  1. Prvo napravite nadjev od čokolade. Izlomite čokoladu na komade i stavite u lonac te dodajte vrhnje za kuhanje.
  2. Stavite lonac u veću posudu s vodom i kuhajte sastojke na pari dok se ne otope i sjedine, uz neprestano miješanje. Skinite s vatre i ostavite da se krema ohladi.
  3. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. U drugoj zdjeli pomiješajte pjenjačom ili miskerom jaje, šećer i vanilin šećer, ulje i kiselo mlijeko.
  4. Dodajte i brašno te promiješajte. Namažite kalup uljem i pospite brašnom ili stavite u njih košarice.
  5. Napunite svaku košaru do 1/3 tijestom, stavite na njega po jednu žlicu nadjeva te prelijte tijestom. Neka košara bude napunjena 2/3 od ukupnog volumena.
  6. Pecite muffine 20 minuta na temperaturi od 180°C. Ostavite da se malo ohlade u kalupu, a onda ih izvadite.
  7. Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom i 2 žlice vruće vode. Miješajte dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu.
  8. Premažite vrh muffina glazurom, pospite čokoladnim mrvicama. Rastopite tamnu čokoladu, stavite u vrećicu probušenu na dnu i ukrasite dodatno muffine. Ostavite da se glazura stisne pa onda poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte