priprema

  1. Prvo pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, čokoladu u prahu, sodu bikarbonu i šećer.
  2. U drugoj posudi dobro izmiješajte jaja te maslac koji ste prethodno ili otopili ili ostavili da omekša na sobnoj temperaturi.
  3. Postupno, žlicu po žlicu, dodajte suhe sastojke smjesi od jaja i maslaca. Lagano dodajte i mlijeko te na kraju pržene lješnjake.
  4. Neka se svi sastojci dobro međusobno prožmu. Nakon miksanja električnim mikserom uzmite još i drvenu žlicu i sve još jednom dobro izmiješajte.
  5. Namastite kalupe za muffine (ili stavite u njih papirnate košarice).
  6. Smjesu pažljivo ulijte u kalupe (nikako ih nemojte prepuniti, najbolje će biti do najviše 2/3 košarice) te pecite oko 20 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 180 do 200 stupnjeva.
  7. Kad muffini budu gotovi, ukrasite ih lješnjacima i po želji rastopljenom čokoladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte