priprema

  1. Sok zagrijte pa u njemu namočite grožđice. Jabuke operite, očistite i nasjeckajte na sitne kockice. Zagrijte 5 g maslaca pa na njemu popecite jabuke i bademe.
  2. Zarežite mahunu vanilije, ostružite sadržaj pa mahunu stavite u tavu. Ostavite nekoliko minuta da pusti aromu pa izvadite.
  3. Pjenasto izmiksajte 150 g maslaca s cimetom, šećerom i jezgrom vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje.
  4. Prosijte brašno s praškom za pecivo pa lagano umiješajte u smjesu. Umiksajte mlijeko pa sve sastojke umiješajte u glatko tijesto.
  5. Ocijeđene grožđice pomiješajte s jabukama pa polovicu umiješajte u tijesto.
  6. U kalupe za muffine umetnite papirnate košarice, napunite ih tijestom i pospite preostalim jabukama.
  7. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 25-30 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte