priprema

  1. Maslac zagrijavajte na umjerenoj vatri dobro miješajući 6-7 min. Otopljeni maslac premjestite u zdjelicu i ostavite da se hladi 3-4 min.
  2. Bademe fino sameljite s brašnom štapnim mikserom. Premjestite u posebnu zdjelu i umiješajte 1,5 šalica šećera u prahu.
  3. Dodajte bjelanca i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umiješajte med, a potom i otopljeni maslac.
  4. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva, a rešetku postavite u sredinu pećnice. Odmrznuto bobičasto voće ocijedite pa vilicom usitnite.
  5. Nauljite kalupe za muffine pa u svaki stavite po žlicu pripremljenog tijesta te dodajte malo bobičastog voća. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatnosmeđe boje, 15-16 min.
  6. Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se hladi 10-ak min prije nego što muffine izvadite iz kalupa.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte