priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Operite šljive, otklonite koštice, raščetvorite pa stavite na lim. Zarežite mahunu vanilije te izvadite srž.
  2. Pomiješajte srž sa šećerom, stavite na šljive, dodajte prutić cimeta te pecite šljive 15-20 minuta u pećnici. Potom izvadite iz pećnice te ostavite da se ohladi.
  3. Namastite 12 kalupa za pečenje (po oko 130 ml). Operite te posušite naranče.
  4. Naribajte koru pa pomiješajte s brašnom, praškom za pecivo, cimetom, šećerom i soli. Naribajte po tome marcipan.
  5. Rastopite maslac pa ohladite. Umiješajte jaja i sojino mlijeko. Kratko umiješajte mješavinu brašna i cimeta.
  6. Napunite kalupe te stavite nekoliko šljiva u svaki. Pecite 30-35 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu te poslužite s kompotom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte