priprema

  1. Marelice operite, posušite, prerežite popola i odstranite im koštice. U loncu zakuhajte mlijeko, uspite krupicu pa kratko prokuhajte da se gris zgusne.
  2. Umiješajte šećer i uklonite lonac sa štednjaka. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca.
  3. Žumanca izmiksajte sa svježim sirom i šećerom pa ih umiješajte u gris. Na kraju u smjesu umiješajte snijeg od bjelanaca.
  4. Smjesu od grisa rasporedite u jednu veću ili četiri manje namašćene vatrostalne posudice pa po njemu poslažite marelice s ravnom stranom prema dolje.
  5. Nabujak pecite 20-30 min, dok ne postane zlaćan. Kad bude gotov, izvadite ga iz pećnice, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte