priprema

  1. Grožđice stavite u cjedilo i temeljito ih isperite pod mlazom vruće vode. Tost narežite na četvrtine. Umutite žumanca s mlijekom i jednom žlicom šećera.
  2. Posudu za nabujak premažite maslacem. Trećinu tosta umočite u pripremljenu tekućinu s jajima te ga poslažite na dno posude.
  3. Bjelancima dodajte malo soli i stucite čvrsti snijeg. Pomiješajte sir sa šećerom, ostatkom smeđeg šećera, vanilijom i limunovom koricom.
  4. Na kraju u smjesu sa sirom lagano primiješajte tučeni snijeg. Polovicu dobivene smjese namažite na tost u posudi pa pospite grožđicama.
  5. Zatim ponovno namočite 2. trećinu tosta u smjesu s jajima te ga poslažite na sir i grožđice.
  6. Premažite ostatak smjese sa sirom, pospite je grožđicama te završite s posljednjim slojem namočenog tosta. Sve prelijte ostatkom smjese s jajima i na to stavite komadiće maslaca.
  7. Pecite nabujak 35 do 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 ºC dok ne poprimi zlatnožutu boju.
  8. Tijekom pečenja, po potrebi, možete smanjiti temperaturu kako nabujak ne bi izgorio.
  9. Nakon što ste ga izvadili iz pećnice, nabujak odmah pospite šećerom u prahu. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte