PRIPREMA

  1. Jabuke narežite na kockice. Pospite ih šećerom i ostavite da odstoje 1 sat u poklopljenoj posudi.
  2. Stavite u velik lonac te kuhajte na srednje jakoj vatri, često miješajući, dok ne zakipi. Tada kuhajte još minutu neprestano miješajući.
  3. Pomiješajte čaj, škrob, cimet i đumbir te umiješajte u kuhane jabuke. Smanjite vatru te kuhajte, uz miješanje, još minutu. Ulijte u sterilizirane staklenke i dobro zatvorite.
  4. Sterilizirajte kuhanjem u vodi 20 minuta (ako su staklenke do 400 ml), odnosno 35 minuta (veće staklenke).
  5. Ovaj nadjev možete i zamrznuti umjesto da ga sterilizirate u staklenkama; u tom slučaju nemojte upotrijebiti kukuruzni škrob (gustin), nego brašno od tapioke kako se nakon odmrzavanja mješavina ne bi “razdvajala”.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte