priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 130 stupnjeva. Stucite bjelanca sa sokom od limuna te pritom uspite 250 g šećera u prahu. Tucite dok se snijeg ne stvrdne i počne se sjajiti.
  2. Polako umiješajte mljevene lješnjake. Pomoću slastičarske vrećice s velikim okruglim nastavkom istisnite oko 60 polukugli (promjera oko 2 cm) na lim obložen papirom za pečenje. Pecite oko 40 minuta.
  3. Za nadjev najprije grubo usitnite čokoladu te rastopite u posudi uronjenoj u toplu vodu. Mikserom umiješajte vrhnje i komadiće maslaca. Potom dodajte rakiju.
  4. Smjesu ostavite da se malo ohladi pa pomoću slastičarske vrećice sa zvjezdastim nastavkom istisnite na donju stranu polovine makrona, a potom stavite na to preostale makrone.
  5. Preostali šećer u prahu pomiješajte s 1-2 žličice vode. Svaku polovicu lješnjaka zalijepite s malo preljeva od šećera i vode na kolačiće.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte