priprema

  1. Umijesite tijesto od brašna, šećera, naribane narančine korice, maslaca i 1 žumanca, umotajte ga u plastičnu foliju i stavite na pola sata u hladnjak.
  2. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 180 °C. Odležalo tijesto podijelite na 4 dijela, razvaljajte ga pa njime obložite 4 namašćena kalupa za mini pitu (ø 10 cm).
  3. Tijesto izbockajte vilicom pa ga stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta. Kad se ispeče, izvadite ga i ostavite da se ohladi. Pržite u tavi pinjole dok ne zamirišu.
  4. Na pečeno prhko tijesto rasporedite filetirane kriškice naranči, glazirajte ih sa zagrijanom marmelade od naranče i pospite pinjolima.
  5. Uz pitice od naranče godit će krema od vanilije.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte