priprema

  1. Jagode operite te im uklonite peteljke. Smiksajte ih u blenderu pa izmjerite koliko ste pirea dobili.
  2. Na svaku šalicu pirea od jagoda dodajte po ½ šalice vode, 2 žlice svježe iscijeđenoga limunova soka, ½ do 1 žličice ekstrakta stevije te ½ do 1 žlice praha od psylliuma (potonje sastojke naći ćete u prodavaonicama zdrave hrane).
  3. Prah od psylliuma dodajte posljednji, žustro promiješajte pa smjesu brzo ulijte u sterilizirane male staklenke.
  4. Dobro zatvorite pa ostavite preko noći u hladnjaku prije konzumiranja.

savjet

Budući da se ovaj džem ne kuha, potrebno ga je cijelo vrijeme držati u hladnjaku. Isto tako, preporučljivo je pripremiti manju količinu. Želite li ga dulje čuvati, stavite ga u male plastične posude i stavite u zamrzivač pa odmrzavajte dio po dio, taman koliko vam u određenom trenutku treba.

Preporučujemo

Komentari

  1. U receptu je previše prikazano psylliuma, meni je na 3 šalice voća 2 žlice ps napravilo kaos, sve se pretvorilo u želatinoznu masu koja je ličila na sve osim na džem, moglo se i loptati njome, ne bi se raspala! Mogu misliti, u stvari ne mogu niti zamisliti na šta bi to ličilo ako je autor/ica mislio/la na svaku šalicu tu količinu! Moja preporuka 1/2 ts psylliuma na 3 šalice voćne kaše

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte