priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Žumanca stucite sa 70 g šećera. Brašno pomiješajte sa 20 g kakaa i prosijte na žumanca.
  2. Bjelanca stucite i umiješajte. Okvir za pečenje (10×25 cm) stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, unutra ulijte smjesu i pecite oko 10 minuta.
  3. Tijesto iskrenite i uklonite papir. Operite maline, ako koristite zamrznute ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi. Stucite vrhnje u šlag sa 1 učvršćivačem.
  4. Sir pomiješajte sa 2 učvršćivača, 30 g kakaa i 60 g šećera te potom umiješajte šlag.
  5. Oko biskvita stavite kalup. Maline raspodijelite po njemu i premažite ih kremom. Tortu držite 3 sata u hladnjaku.
  6. Čokoladu nasjeckajte i rastopite s margarinom. Pola čokolade prelijte po torti i ostavite da se stvrdne.
  7. Zatim 1/3 čokolade tanko razmažite po radnoj plohi. Kratko prije nego što se stvrdne, uzmite tanki lim i naribajte je da dobijete rolice.
  8. Uklonite okvir, tortu naokolo premažite čokoladom, te ukrasite rolicama i malinama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte