priprema

  1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te umiješajte ostale sastojke (margarin, limunovu koricu, šećer, jaje i mlijeko). Mijesite toliko dugo dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Ostavite ga na sat vremena na sobnoj temperaturi neka malo odstoji. Još ga jednom dobro premijesite i podijelite na dva dijela.
  3. Naribajte jabuke i dodajte u njih cimet, malo ruma i šećer. Prvi dio tijesta razvaljajte valjkom i rasporedite u kalup koji ste prethodno nauljili i posuli brašnom.
  4. Na tijesto rasporedite nadjev, a potom na vrh ponovno stavite tijesto, no ovaj put razmrvljeno (možete ga naribati istim ribežom kojim ste ribali jabuke).
  5. Ako želite, možete raditi i trake ili cvjetiće od tijesta te ih u obliku šahovnice slagati na nadjev. Kolač pecite na 180 stupnjeva oko pola sata ili dok tijesto ne bude gotovo (ovisno o jačini pećnice).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte