priprema

  1. Ploče lisnatog tijesta položite jednu do druge na radnu plohu, da se odmrznu.
  2. Tada po stolu pospite polovicu šećera, na nj stavite ploče lisnatog tijesta tako da im se rubovi lagano preklapaju, pospite ih ostatkom šećera, razvaljajte u veliki duguljasti pravokutnik i ostavite tijesto 30 min na sobnoj temperaturi.
  3. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Od tijesta potom okvirom kalupa za tortu izrežite 3 kruga (ø 22 cm).
  4. Krugove složite na limove obložene papirom za pečenje te ih dobro izbockajte vilicom. Kore pecite 15-ak min, a kad budu gotove, izvadite ih i ohladite.
  5. Višnje operite i očistite od koštica. Ako koristite višnje iz kompota, ocijedite ih i lagano posušite. Stucite šlag od slatkog vrhnja i 20 g šećera u prahu.
  6. Na pladanj za tortu stavite jednu lisnatu koru, na nju posložite polovicu višanja te premažite polovicom šlaga.
  7. Sve ponovite s drugom korom i na vrh stavite zadnje lisnato tijesto.
  8. Od preostalog šećera u prahu i soka od višanja umiješajte žitku glazuru, premažite njome tortu i ukrasite je cijelim višnjama. Možete je ukrasiti i kandiranim višnjama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte