priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i šećer pa dodajte narezani maslac i miješajte dok se sastojci ne povežu.
  2. Na kraju umiješajte žumanjak i slatko vrhnje, umijesite tijesto te ga zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Okrugli lim za pečenje premažite maslacem, stavite tijesto pa ga izbockajte vilicom. Pecite oko 15 minuta.
  4. Oguljene jabuke prerežite napola i očistite. Polovicu količine nareckajte nožem po zaobljenome dijelu, a drugu polovicu narežite na ploškice i nakapajte limunovim sokom.
  5. Razdijelite jaja pa žumanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i praškom za puding od vanilije. Umiješajte sir i vrhnje za kuhanje.
  6. Od bjelanjaka istucite snijeg te ga pažljivo umiješajte u smjesu sa sirom.
  7. Na polupečeno tijesto stavite ploškice jabuka, pospite grožđicama te premažite kremom od sira. Zagladite površinu pa po njoj poslažite polovice jabuka.
  8. Vratite u pećnicu i pecite još 45 minuta. Ohlađeni kolač prelijte zagrijanom marmeladom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte