priprema

  1. Za okruglice zakuhajte mlijeko, 70 g šećera, vanilin šećerom i 120 g maslaca, a zatim umiješajte pšeničnu krupicu pa je uz miješanje kuhajte 5 min na laganoj vatri.
  2. Kuhani gris uklonite sa štednjaka i u njega umiješajte jaja. Neka se smjesa malo ohladi. U drugi, veći lonac stavite vodu, sol i 30 g šećera te ostavite da zavre.
  3. Za to vrijeme od pripremljene smjese navlaženim rukama oblikujte 12 okruglica. Stavite ih u uzavrelu vodu i kuhajte 10-ak min na tihoj vatri.
  4. Rabarbaru očistite, ogulite i narežite na manje komadiće. U loncu karamelizirajte 40 g šećera, podlijte ga sokom od naranče i ostavite da se otopi.
  5. Tada umiješajte narezanu rabarbaru, kuhajte je oko 2 min, a zatim je izvadite i ostavite umak da krčka dok se ne zgusne.
  6. Umak i rabarbaru stavite na tanjure. Kuhane okruglice izvadite iz vode šupljikavom žlicom, malo ih ocijedite i rasporedite na tanjuriće s umakom.
  7. Po želji, preostalih 40 g maslaca zagrijte u tavi pa umiješajte mrvice, 60 g šećera i cimet. Pospite mrvicama okruglice od grisa.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte