priprema

  1. Med i maslac malo otopite, a bjelanca stucite s malo soli.
  2. Pomiješajte suhe sastojke, dodajte med, maslac i sir te na kraju tučena bjelanca. Žlicom dobro izmiješajte pa ostavite da odstoji u hladnjaku barem pola sata.
  3. Žlicom odvajajte okruglice pa ih kuhajte oko 10 minuta u posoljenoj vodi. Ispržite krupicu pa u nju uvaljajte kuhane i ocijeđene okruglice.
  4. Voće zagrijte s 3-4 žlice vode da se otopi, pojačajte vatru pa prokuhajte. Čim počne kuhati, dodajte 1 dl vode s razmućenim gustinom. Ostavite da jednom provrije pa maknite s vatre. Po želji, dodajte i šećer.
  5. Ako vam se voćni umak čini pregust ili voće nema dovoljno soka, dodajte još vode ili nekog soka, najbolje onog od maline.
  6. U posudu slažite okruglice, voće i med dok ne potrošite sve sastojke. Možete ih posuti i šećerom ili nekim slatkim umakom.

• Ako nemate svježeg voća, upotrijebite zamrznuto. U tom slučaju ne morate dodavati vodu.

• Osim malina, za ove okruglice možete upotrijebiti i marelice, bilo svježe ili one iz kompota.

Preporučujemo

Komentari

Tvoj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte