priprema

  1. Za tijesto brašno prosijte sa solju u veću posudu. Dodajte mu šećer, vanilin šećer i limunovu koricu te instant kvasac te promiješajte.
  2. U brašnu napravite udubinu te u nju ulijte mlijeko, rastopljeni maslac i žumanca. Služeći se mikserom s nastavcima za dizano tijesto umijesite meko tijesto.
  3. Pokrijte ga čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplome da mu se volumen udvostruči, otprilike 45 do 60 minuta.
  4. Za to vrijeme pripremite nadjev: za orehnjaču pomiješajte orahe, 50 g šećera, 1 vanilin šećer, limunovu koricu, oko 1 dl toplog mlijeka, 1 žlicu ruma i snijeg od 1 bjelanceta.
  5. Za makovnjaču pomiješajte mak s ostatkom sastojaka.
  6. Potom ga podijelite na dva komada, svaki razvaljajte u obliku pravokutnika, na debljinu od otprilike 1 cm, nadjenite i čvrsto smotajte.
  7. Stavite u namašćen lim za pečenje, pokrijte krpom i ostavite na toplome još otprilike 30 minuta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 50 do 60 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte