priprema

  1. Brašno prosijte u veću posudu i pomiješajte sa solju. Umiješajte i kvasac te šećer i vanilin šećer.
  2. Mlijeko zagrijte i u njemu rastopite maslac. Ako je vruće, ostavite ga da se ohladi prije dodavanja; treba biti mlako.
  3. Dodajte i jaja pa zamijesite tijesto: električnim mikserom s nastavkom za tijesto miksajte ga 5 minuta, a ako radite ručno, mijesite ga 10-ak minuta.
  4. Pokrijte ga čistom krpom i ostavite na toplome da mu se udvostruči volumen, oko 1 sat. Nakon dizanja podijelite na dva dijela i razvaljajte na otprilike 1 cm debljine.
  5. Za nadjev, od bjelanaca stucite čvrst snijeg, umiješajte orahe i med (ili šećer) te rum ili marmeladu od marelica.
  6. Svaki komad tijesta premažite po polovinom nadjeva te, ako želite, pospite opranim grožđicama i čvrsto smotajte pa stavite u kalup za pečenje.
  7. Pokrijte krpom i ostavite na toplome da se diže još 30-40 minuta. Za to vrijeme pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  8. Prije pečenja premažite rastopljenim maslacem. Pecite oko 40 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte