priprema

  1. Pećnicu upalite da se zagrije na 200 stupnjeva. Razbijte jaja i odvojite bjelanca od žumanaca.
  2. Od bjelanaca i šećera, koji polako usipavajte, izmiksajte čvrsti snijeg. Žumanca dobro izmiksajte i potom ih umiješajte kuhačom u snijeg.
  3. Na to prosijte pomiješano brašno i gustin pa sve izmiješajte kuhačom ili lopaticom.
  4. Okrugli kalup (ø 26 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte biskvitnu smjesu i pecite 12-15 min. Kad biskvit bude pečen, izvadite ga da se ohladi.
  5. Želatinu namočite u malo vode da omekša. Za to vrijeme jagode očistite, oplahnite i raspolovite.
  6. Jednu polovicu stavite na stranu, a drugu opet podijelite napola, pa jednu polovicu te količine narežite na kockice, a drugu izmiksajte.
  7. Potom izmiješajte sir, jogurt, šećer, vanilin šećer i sok od limuna, a od slatkog vrhnja pripremite šlag. Stavite na stranu 5 žlica šlaga za premazivanje ruba torte.
  8. Omekšalu želatinu ocijedite, a mlijeko zagrijte pa u njemu rastopite želatinu. Sve to umiješajte u sirnu kremu.
  9. Odmjerite polovicu kreme pa u jednu polovicu umiješajte usitnjene i izmiksane jagode. U svaku polovicu kreme umiješajte i po polovicu šlaga.
  10. Oko biskvita stavite obruč, premažite prvo kremom s jagodama, a onda bijelom kremom pa držite u hladnjaku 4 sata.
  11. Nakon hlađenja maknite obruč, rub premažite šlagom koji ste stavili na stranu te prilijepite nasjeckane pistacije. Gornju plohu ukrasite preostalim jagodama.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte